Wij zijn team Utrecht en doen dit jaar voor de vierde keer mee met Help Portrait Nederland.
Ons team bestaat uit 5 mensen die er het hele jaar mee bezig zijn, maar vooral uit vrijwilligers. Dit zijn er een stuk of 30 en die komen niet alleen uit Utrecht, maar ook van verder weg. En het zijn niet alleen fotografen, maar ook Make up artiesten, visagisten, kapsters, EHBO’ers. Maar ook dames die dagen van te voren al 300 cupcakes staan te bakken thuis.
Mensen die bewoners uit hun kamers halen en begeleiden en ga zo maar door. Het maakt niet uit wat je doet bij Help-Portrait, het gaat erom dat je je medemens iets gunt.
Vorig jaar zijn we voor het eerst in een verpleegtehuis geweest, om de bewoners, medewerkers en vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Wat dit inhoud? Als de mensen komen krijgen ze een bakkie koffie met een zelf gemaakte cupcake.
Dan worden ze in de make up gezet en worden de haren mooi gemaakt(voor zover ze dat al niet zijn). Dan komen ze bij een fotograaf die een leuke foto van ze maakt en die meegaat naar de printstations en daar wachten ze op de foto en zoeken ondertussen een mooi lijstje uit.
Daarna kunnen ze nog een kop koffie krijgen om hun mooie foto aan iedereen te laten zien.
Dit jaar worden ook de mensen uit de buurt en andere verpleegtehuizen uitgenodigd om een foto te laten maken.
Wat drijft Help Portrait Utrecht om elk jaar weer mee te doen?
Die lach van de persoon die een mooie foto krijgt, de ontroering die de mensen hebben, de verhalen die verteld worden. Maar bovenal iets doen voor de medemens, zonder dat je daar iets terug voor wilt.
Wij zijn niet belangrijk, maar de mensen die voor de camera staan wel! Iedereen verdient een foto, waar die trots op is! Jij ook.