OVER HELP PORTRAIT

favicon_help_portrait_ipad_retina

Help Portrait is een wereldwijde organisatie die zich jaarlijks, in de donkere dagen voor Kerst, inzet om de minder bedeelden in onze samenleving een portret te geven. 

Frank & Annewiek Doorhof kwamen Jeremy Cowart (oprichter) tegen tijdens hun werk in Amerika. Hij vroeg hen dit in Nederland te promoten, want ook hier in het ‘rijke’ Nederland is veel onzichtbare armoede. Samen met ruim 30 locaties gingen we in 2011 via de Nederlandse website van start. 

Samen willen we voor 1 dag in het jaar iets doen voor de samenleving: een portret geven aan hen die het zich niet kunnen betalen, zoals de gezinnen van de voedselbank, ouderen, zieken, asielzoekers en noem maar op. 

Daarom hebben we jou nodig! Niet alleen fotografen, maar ook sponsors, visagisten, kappers, gastvrouwen/mannen, assistenten, photoshoppers, en nog veel meer. Ook jij kan een steentje bijdragen in dit wereldwijde evenement.

Hoe?

Er zijn grote locaties met 300 vrijwilligers die al jaren meedoen en kleine startende fotografen die hun eigen studio open zetten voor een gratis portret. Overal is hulp nodig. 

Sluit je aan bij een van de locaties of begin er zelf één: een plek, een camera en een printer zijn genoeg om te beginnen. Neem contact met ons op voor meer of andere informatie.

Op de nl-help-portrait facebook vindt je ook veel actuele informatie.

Frank & Annewiek Doorhof zijn het landelijke aanspreekpunt. 

foto: Frank en Annewiek Doorhof